搜尋此 Blog

Loading...

Wednesday, August 29, 2007

Red Tavern

普普通通

P 君 、 E 君 、 S 君 相 約 吹 水 晚 膳 , 選 了 Soho 的 Red Tavern。 小 小 地 方 , 裝 修 幽 暗 , 很 合 談 情 。 閣 樓 可 容 納 15 -20 人 , 用 作 私 人 派 對 亦 為 上 選 。 私 房 菜 型 式 , 不 設 A la Carte。

麫包 配 碎 蕃 茄 : 一 般

蟹 肉 酥 餅 : 出 色

Warm 三 文 魚 配 Cavier: 不 俗

Lemon Sherbet: ok

龍 蝦 湯 : 不 錯

Sherbet 不 應 在 龍 蝦 湯 之 後 嗎 ?

< 主 菜 羊 或 魚 >

羊 扒 : 肉 質 不 錯 , 可 惜 配 菜 炒 蘋 果 雜 菜 略 為 九 唔 搭 八

煎 鱈 魚 : 尚 可

甜 品 : Vanilla 雪 糕 ( 可 能 係 Movenpick ) + 炸 芝 麻 湯 丸 一 粒 + 非 常 東 海 堂 Mango Cake 一 嚿, 三 件 橫 放 於 長 方 碟 之 上 , 得 啖 笑 。

套 餐 每 位 $500。

Click to see

No comments: